Code:
 
[root$] hdparm

hdparm - get/set hard disk parameters - version v5.2

Usage:  hdparm  [options] [device] ..

Options:
 -a   get/set fs readahead
 -A   set drive read-lookahead flag (0/1)
 -b   get/set bus state (0 == off, 1 == on, 2 == tristate)
 -B   set Advanced Power Management setting (1-255)
 -c   get/set IDE 32-bit IO setting
 -C   check IDE power mode status
 -d   get/set using_dma flag
 -D   enable/disable drive defect-mgmt
 -E   set cd-rom drive speed
 -f   flush buffer cache for device on exit
 -g   display drive geometry
 -h   display terse usage information
 -i   display drive identification
 -I   detailed/current information directly from drive
 -Istdin  similar to -I, but wants /proc/ide/*/hd?/identify as input
 -k   get/set keep_settings_over_reset flag (0/1)
 -K   set drive keep_features_over_reset flag (0/1)
 -L   set drive doorlock (0/1) (removable harddisks only)
 -M   get/set acoustic management (0-254, 128: quiet, 254: fast) (EXPERIMENTAL)
 -m   get/set multiple sector count
 -n   get/set ignore-write-errors flag (0/1)
 -p   set PIO mode on IDE interface chipset (0,1,2,3,4,...)
 -P   set drive prefetch count
 -q   change next setting quietly
 -Q   get/set DMA tagged-queuing depth (if supported)
 -r   get/set readonly flag (DANGEROUS to set)
 -R   register an IDE interface (DANGEROUS)
 -S   set standby (spindown) timeout
 -t   perform device read timings
 -T   perform cache read timings
 -u   get/set unmaskirq flag (0/1)
 -U   un-register an IDE interface (DANGEROUS)
 -v   defaults; same as -mcudkrag for IDE drives
 -V   display program version and exit immediately
 -w   perform device reset (DANGEROUS)
 -W   set drive write-caching flag (0/1) (DANGEROUS)
 -x   tristate device for hotswap (0/1) (DANGEROUS)
 -X   set IDE xfer mode (DANGEROUS)
 -y   put IDE drive in standby mode
 -Y   put IDE drive to sleep
 -Z   disable Seagate auto-powersaving mode
 -z   re-read partition table

[root]#  hdparm -I /dev/hda

/dev/hda:

ATA device, with non-removable media
	Model Number:       WDC WD200BB-75AUA1                      
	Serial Number:      WD-WMA6Y3079642[root@pcp02498864pcs root]# 
[root]# hdparm -t /dev/hda

/dev/hda:
 Timing buffered disk reads:  64 MB in  2.03 seconds = 31.53 MB/sec
[root]# hdparm -t /dev/hda

/dev/hda:
 Timing buffered disk reads:  64 MB in  2.01 seconds = 31.84 MB/sec
[root]# hdparm -t /dev/hda

/dev/hda:
 Timing buffered disk reads:  64 MB in  2.01 seconds = 31.84 MB/sec
[root]# hdparm /dev/hda

/dev/hda:
 multcount    = 16 (on)
 IO_support   =  0 (default 16-bit)
 unmaskirq    =  0 (off)
 using_dma    =  1 (on)
 keepsettings =  0 (off)
 readonly     =  0 (off)
 readahead    =  8 (on)
 geometry     = 2434/255/63, sectors = 39102336, start = 0
 
[root]# hdparm -c3 -m16 /dev/hda

/dev/hda:
 setting 32-bit IO_support flag to 3
 setting multcount to 16
 multcount    = 16 (on)
 IO_support   =  3 (32-bit w/sync)
[root]# hdparm -t /dev/hda

/dev/hda:
 Timing buffered disk reads:  64 MB in  2.02 seconds = 31.68 MB/sec
[root]# hdparm -d1 /dev/hda

/dev/hda:
 setting using_dma to 1 (on)
 using_dma    =  1 (on)
[root]# hdparm -d1 -X34 /dev/hda

/dev/hda:
 setting using_dma to 1 (on)
 setting xfermode to 34 (multiword DMA mode2)
 using_dma    =  1 (on)
[root]# hdparm -u1 /dev/hda

/dev/hda:
 setting unmaskirq to 1 (on)
 unmaskirq    =  1 (on)



-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-
Right here you can see I am slower than before...
I went from 31.53 mb/s to 13.79 mb/s more than half the performance I had previously
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-




[root]# hdparm -t /dev/hda

/dev/hda:
 Timing buffered disk reads:  64 MB in  4.64 seconds = 13.79 MB/sec

[root]# hdparm -t /dev/hda

/dev/hda:
 Timing buffered disk reads:  64 MB in  4.63 seconds = 13.82 MB/sec


[root]# hdparm -i -I /dev/hda  

/dev/hda:

 Model=WDC WD200BB-75AUA1, FwRev=18.20D18, SerialNo=WD-WMA6Y3079642
 Config={ HardSect NotMFM HdSw>15uSec SpinMotCtl Fixed DTR>5Mbs FmtGapReq }
 RawCHS=16383/16/63, TrkSize=57600, SectSize=600, ECCbytes=40
 BuffType=DualPortCache, BuffSize=2048kB, MaxMultSect=16, MultSect=16
 CurCHS=16383/16/63, CurSects=16514064, LBA=yes, LBAsects=39102336
 IORDY=on/off, tPIO={min:120,w/IORDY:120}, tDMA={min:120,rec:120}
 PIO modes:  pio0 pio1 pio2 pio3 pio4 
 DMA modes:  mdma0 mdma1 *mdma2 
 UDMA modes: udma0 udma1 udma2 udma3 udma4 udma5 
 AdvancedPM=no WriteCache=enabled
 Drive conforms to: device does not report version:  1 2 3 4 5


ATA device, with non-removable media
	Model Number:       WDC WD200BB-75AUA1                      
	Serial Number:      WD-WMA6Y3079642
[root]# hdparm -p4 /dev/hda

/dev/hda:
 attempting to set PIO mode to 4
[root]# hdparm -t /dev/hda

/dev/hda:
 Timing buffered disk reads:  64 MB in  4.63 seconds = 13.82 MB/sec
[root]# hdparm -t /dev/hda

/dev/hda:
 Timing buffered disk reads:  64 MB in  4.64 seconds = 13.79 MB/sec


-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-
Still slower after I made all changes... 
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-


 
Luckily these changes aren't permanet if I read right. I didn't edit my etc/rc.local script, so they will not take place on every boot up.

I am curious though why this didn't work. It should have spead me up, but instead did the opposite. any ideas?
_________________________
http://promodtecnologies.com/rrfn