UGN Security Forums
My ProfileMember DirectoryLogin
Search our ForumsView our FAQView our Site Rules
View our CalendarView our Active TopicsGo to our Main Page

UGN Security Store
 

Network Sites UGN Security, The GoNix Initiative, Elite Web Gamers, Back of the Web, EveryDay Helper, VNC Web Design & Development
September
Su M Tu W Th F Sa
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
Sponsored Links
Latest Postings
Doom 3
by Cyrez
09/11/14 08:58 PM
The History Thread...
by Cyrez
09/11/14 08:56 PM
Amazon Gift Card Generator/KeyGen?te
by Gecko666
08/22/14 09:21 AM
Latest Reviews
Topic Options
Rate This Topic
#17033 - 02/23/04 07:19 PM compiling source in mandrake
Sicosis Offline
Junior Member

Registered: 01/07/04
Posts: 28
Loc: Houston
I downloaded TerminatorX for Mandrake along with a bunch of other files and i have to compile them. I've read the ReadMe files and the Install file but I still don't understand the instructions. I'm used to Windows doing everything for you. If someone could help me iwth some instructions I would really appreciate it.
_________________________
Life's a bitch and then you die so f**k the world and let's get high!

Top
Sponsored Links
      
#17034 - 02/23/04 08:10 PM Re: compiling source in mandrake
sinetific Offline
nobody

Registered: 03/02/02
Posts: 815
Loc: Ann Arbor
90% of the time compiling something in linux is more simple than a windows install you just need to type 3 commands:
./configure
make
make install

uncompress the archive you downloaded, either tar -zxvf if it's a tar.gz or .tgz or tar -jxvf if its a tar.bz2, then cd into the new directory that was created and type those three commands, the last one needs to be executed as root because it will copy the binary into your system directory somewhere in /usr and any needed libs.
so just either su to root or use sudo which ever you prefer.

If you have anymore problems feel free to ask.

Top
#17035 - 02/25/04 12:00 AM Re: compiling source in mandrake
Sicosis Offline
Junior Member

Registered: 01/07/04
Posts: 28
Loc: Houston
I did that with LinCity and it still didn't work though
_________________________
Life's a bitch and then you die so f**k the world and let's get high!

Top
#17036 - 02/25/04 02:06 AM Re: compiling source in mandrake
Ice Offline
UGN News Staff

Registered: 11/29/02
Posts: 1146
Loc: Canada
did you install as root ? Not just a su root ?
_________________________
Good artists copy, great artists
steal.

-Picasso

Top
#17037 - 02/25/04 03:33 AM Re: compiling source in mandrake
sinetific Offline
nobody

Registered: 03/02/02
Posts: 815
Loc: Ann Arbor
Tell me exactly what you doing.

Top
#17038 - 02/25/04 10:21 AM Re: compiling source in mandrake
§intå× Offline


*****

Registered: 12/03/02
Posts: 3255
Loc: Maryland
LinCity? Sim city clone?
_________________________
My New site OpenEyes

Top
#17039 - 02/25/04 10:47 AM Re: compiling source in mandrake
weeve Offline
UGN Super Poster

Registered: 10/29/02
Posts: 616
Loc: The Beach
Well a good admin su's to root to stay safe, but with installs imo, it's safe not to su, a root console is best.

make clean
make config
make all
make install

that usually works

90% of the time I tried using old make routines I had failures, till I learned a new way to do it way back.

btw learner why do you use ascii as your identifier as in "?♥♣♠♦" liek question wanna play cards? maybe? Also the picture in your profile being a desktop girl:) kekeke
_________________________
"Beware the Jabberwock, my son!
The jaws that bite, the claws that catch!
Beware the Jubjub bird, and shun
The frumious Bandersnatch!"

Top
#17040 - 02/25/04 06:54 PM Re: compiling source in mandrake
Sicosis Offline
Junior Member

Registered: 01/07/04
Posts: 28
Loc: Houston
What is "su", i install stuff as the Root under the KDE Environment.
_________________________
Life's a bitch and then you die so f**k the world and let's get high!

Top
#17041 - 02/26/04 12:07 AM Re: compiling source in mandrake
sinetific Offline
nobody

Registered: 03/02/02
Posts: 815
Loc: Ann Arbor
su is known as either switch user or super user. The command by itself will prompt you for the root password to become root(super user). The command su followed by another user name will prompt you for that users password.

If you want to get any help you need to provide us with specific technical details of what is happening. "It didn't work" simply is not enough information. Post any and all errors that you recieve on the command line or else we are just taking stabs in the dark about why "It didn't work".

Top

Moderator:  Infinite 
Featured Member
Registered: 03/02/02
Posts: 136
Forum Stats
2148 Members
46 Forums
34417 Topics
69586 Posts

Max Online: 1567 @ 04/25/10 02:20 AM
Top Posters
UGN Security 27579
Gremelin 7192
§intå× 3255
SilentRage 1273
Ice 1146
pergesu 1136
Infinite 1041
jonconley 955
Girlie 908
unreal 860
Newest Members
Gecko666, defghi795767, Devo60, ali, lavos
2147 Registered Users
Who's Online
1 registered (Gremelin), 209 Guests and 247 Spiders online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Latest News


Donate
  Get Firefox!
Get FireFox!