UGN Security Forums
My ProfileMember DirectoryLogin
Search our ForumsView our FAQView our Site Rules
View our CalendarView our Active TopicsGo to our Main Page

UGN Security Store
 

Network Sites UGN Security, The GoNix Initiative, Elite Web Gamers, Back of the Web, EveryDay Helper, VNC Web Design & Development
August
Su M Tu W Th F Sa
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
Sponsored Links
Latest Postings
Latest Reviews
Topic Options
Rate This Topic
#9201 - 05/17/03 11:14 PM Media Playing at 1/4 Regular Speed
Cold Sunn Offline
UGN GFX Whore

Registered: 03/03/02
Posts: 574
Loc: us
Basically, music and videos and stuff are playing at 1/4 the speed they should. Sure, it is neat to hear my favorite songs playing hella slow, but I'd like it back to normal. And video does the same.

These are some changes I made since I remember it working, relevant or not: New speakers, the AVS500B 5 Piece Speaker System for Gaming. I hooked them up before it started messing up.

I installed Enter The Matrix, and it didn't have to install DX9.

I played with the Sounds and Audio Devices menu in the Control Panel.

I can't figure out why it is doing it. I didn't have to install anything special for the speakers. And it doesn't seem like video would slow down. It started working when I restarted. Then stopped but I don't know why. Did it again the next time I restarted. Any ideas?

Top
Sponsored Links
      
#9202 - 05/18/03 12:45 AM Re: Media Playing at 1/4 Regular Speed
Crime Offline
UGN Super Poster

Registered: 03/01/02
Posts: 505
Loc: Tartarus
woooooo, we are in the matrix........
[smoking]

Top
#9203 - 05/18/03 12:06 PM Re: Media Playing at 1/4 Regular Speed
Chem Offline
UGN News Staff

Registered: 10/13/02
Posts: 364
Loc: Vagabond (Location Differs)
Do a system restore.
if that doesnt fix it, try playing media in another program. if both these do nothing, then your computer may simply be too slow.
_________________________
C++ Should Have Been Called "D"

Top
#9204 - 05/18/03 11:03 PM Re: Media Playing at 1/4 Regular Speed
SilentRage Offline
DollarDNS Owner

Registered: 03/04/02
Posts: 1273
Loc: OH, USA
it's all about the drivers baby. Reinstall the drivers, and make sure it's the latest version for your card. Then all should be gravy.
_________________________
Domain Registration, Hosting, Management
http://www.dollardns.net

Top
#9205 - 05/18/03 11:20 PM Re: Media Playing at 1/4 Regular Speed
Cold Sunn Offline
UGN GFX Whore

Registered: 03/03/02
Posts: 574
Loc: us
Yeah, Chem was right. I forgot to mention that I replaced my athlon xp 2400 with a bottle of Elmer's.

I will reinstall the drivers. See what happens...

Top
#9206 - 05/19/03 02:39 AM Re: Media Playing at 1/4 Regular Speed
papakf Offline
Junior Member

Registered: 05/18/03
Posts: 3
If reinstalling the drivers doesn't do the trick you may want to reinstall direct X as well. I've run across this before and usually the drivers do the trick, but not always.

Top
#9207 - 05/19/03 03:03 AM Re: Media Playing at 1/4 Regular Speed
pergesu Offline
UGN Elite Poster

Registered: 03/14/02
Posts: 1136
Loc: Pimpin the Colorizzle
I had weird things with my Audigy sound card once. It would play fine in Windows, and I'd boot into linux and it played fine. Go back into windows, and suddenly everything was horribly muffled. Dunno how to describe it, because it wasn't like the music was just softer, but it was really... muffled. It wasn't clear at all. So I'd reboot, didn't work. Reinstall drivers, didn't work. It was only after I reinstalled the drivers three or four times that it worked fine. That happened to me twice, and I've never figured out why. So this may seem odd, but try reinstalling the drivers and DirectX four or five times, and it may just start workin again.

Top
#9208 - 05/19/03 01:11 PM Re: Media Playing at 1/4 Regular Speed
SilentRage Offline
DollarDNS Owner

Registered: 03/04/02
Posts: 1273
Loc: OH, USA
make sure it's the latest version for your card

Figured I'd reemphasize that. Drivers can have bugs just like normal software, so find where you can get the latest drivers for your card, and see if there's any known issues.
_________________________
Domain Registration, Hosting, Management
http://www.dollardns.net

Top
#9209 - 05/20/03 07:19 AM Re: Media Playing at 1/4 Regular Speed
Cold Sunn Offline
UGN GFX Whore

Registered: 03/03/02
Posts: 574
Loc: us
It works now, good advice SR and everyone else who suggested reinstalling drivers, newest ones.

Is it normal to play video slower to match the audio? That's what threw me off. Everything works now though. I can finally enjoy my Massive Attack cd. (Mezzanine, mmmm)

Top
#9210 - 06/20/03 04:22 AM Re: Media Playing at 1/4 Regular Speed
TrayPoundHolder Offline
UGN Newbie

Registered: 06/19/03
Posts: 4
If you are using windows XP and run a program that changes the DMA mode of your cd-rom it will cause your video\audio to act kinda goofy. I ran into this problem and the solution was to change the DMA back to UDMA mode. I do warranty service for dell and they have a patch that should take care of this problem.

http://support.dell.com/FileLib/Type.asp...p;DeviceID=1039

the next time you notice this download the file, execute it then restart your computer. When you execute it you won't see any changes. the problem will go away but if it only starts back with a certain program its the program that changes the DMA mode.
_________________________
the best defense is an unbelivable offense

Top

Moderator:  Infinite 
Featured Member
Registered: 08/21/13
Posts: 1
Forum Stats
2146 Members
46 Forums
33865 Topics
69032 Posts

Max Online: 1567 @ 04/25/10 10:20 AM
Top Posters
UGN Security 27028
Gremelin 7192
§intå× 3255
SilentRage 1273
Ice 1146
pergesu 1136
Infinite 1041
jonconley 955
Girlie 908
unreal 860
Newest Members
Devo60, ali, lavos, Zanvin Green, Daktologist
2145 Registered Users
Who's Online
0 registered (), 305 Guests and 355 Spiders online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Latest News


Donate
  Get Firefox!
Get FireFox!