2 os's on 1 hd

Posted by: LivingDead

2 os's on 1 hd - 09/17/02 01:46 AM

Yes i have win xp yes i know i need unix and thats what i am gonna do... Should i just (partishion) my hd or should i jsut get a new one to add unix too...
[!] [?] [!]
If i need to partishion it how do i go about doing it any sugestions will be appreshiated. [Shit]
Posted by: CryptoKnight

Re: 2 os's on 1 hd - 09/17/02 02:47 AM

i dont think that would work, what you CAN do is partition it
Posted by: mtlhd

Re: 2 os's on 1 hd - 09/17/02 02:59 AM

If you have an extra hard drive I'd put *nix on it. But if you don't have another one. Don't bother getting another one. Have you searched on google on for info on how to partition???? Different distros have different ways of partitioning, soooo yeah...here, look:

http://www.google.com/search?hl=en&i...G=Google+Search
Posted by: Le4rner

Re: 2 os's on 1 hd - 09/17/02 03:52 AM

Just start with redhat or mandrake to learn use thier installation partition tools. I have installed Linux about 30 times trying to get it right. Never did I lose any data in windows.
Posted by: sinetific

Re: 2 os's on 1 hd - 09/17/02 06:36 AM

you might want to try and create a new partition with DOS fdisk first, before you do it, defrag and clean up your disk, see how much space you have and resize that partition accordingly. If you do it right you might be able to repartition the drive with no data loss. Now that you have the drive split into 2, go ahead and install, format and do whatever you need to the 2nd partition.
Posted by: LivingDead

Re: 2 os's on 1 hd - 09/18/02 12:40 AM

YA, Thanks for your input i meet SilentRage on irc last night... he said to just partishion it... when you put in the slackware cd it has that for an instalation option)
Posted by: CryptoKnight

Re: 2 os's on 1 hd - 09/18/02 12:52 AM

partition
Posted by: Gremelin

Re: 2 os's on 1 hd - 09/18/02 06:36 AM

Ya know, they make partition magic for kids just like you... I'm taking it that you have kazaa, so go get it, defrag, run it, repartition install your distro, you're set.

BTW, I'm running XP Pro SP1 on this box...
Posted by: unreal

Re: 2 os's on 1 hd - 09/18/02 08:11 AM

Haha...I'm sorry, but I like CK correcting spelling. I hate it when people misspell left and right.
Posted by: SilentRage

Re: 2 os's on 1 hd - 09/18/02 02:04 PM

I think it's a waste of time, but I did find it hilarious that CK had to correct him TWICE. heh
Posted by: Gremelin

Re: 2 os's on 1 hd - 09/18/02 07:23 PM

Yes, it was quite funny...
Posted by: CryptoKnight

Re: 2 os's on 1 hd - 09/19/02 03:03 AM

you now me, just tring too ad a litle humore to the board
Posted by: LivingDead

Re: 2 os's on 1 hd - 09/19/02 10:47 PM

lol, thanks cryto for correcting me but i cant spell for shit ) i got kazza and ill loook fotr that thing u said
Posted by: pergesu

Re: 2 os's on 1 hd - 09/21/02 04:04 PM

kazaa
Posted by: Predator

Re: 2 os's on 1 hd - 09/21/02 07:28 PM

/me thinks this isn't a good idea
Posted by: Gremelin

Re: 2 os's on 1 hd - 09/22/02 12:02 AM

BTW, its OS', not OS'S...
Posted by: pergesu

Re: 2 os's on 1 hd - 09/22/02 12:04 AM

Actually, it would be OSes. That's the plural. OS' is the plural possessive form of OS.
Posted by: SephiroX

Re: 2 os's on 1 hd - 09/22/02 05:05 AM

you*
Posted by: Gremelin

Re: 2 os's on 1 hd - 09/22/02 07:06 AM

Quote:
Originally posted by pergesu:
Actually, it would be OSes. That's the plural. OS' is the plural possessive form of OS.
STFU! lol... I still prefer Operating System's but thats just cas I tend to not like abbreviations...
Posted by: unreal

Re: 2 os's on 1 hd - 09/22/02 07:51 AM

Operating System's? Operating System's what? Does your Operating System own something?
Posted by: Gremelin

Re: 2 os's on 1 hd - 09/22/02 10:45 AM

It owns your mothers soul mang!
Posted by: Moffesto

Re: 2 os's on 1 hd - 09/24/02 02:21 PM

lol, Operating Systems
Posted by: ohfuk

Re: 2 os's on 1 hd - 09/24/02 11:08 PM

All this because people don't use spellchecker...
Posted by: Skull

Re: 2 os's on 1 hd - 09/26/02 04:52 AM

I also suggest looking into boot magic, its a nice gui boot prompt which allows you to chose which partation to boot from. And yes, use partation magic instead of fdisk, for people who don't know how to use fdisk they can totally fuck over the computers. And you don't really want to have to send it back to the company to have them fix it? do you?
If you have some spare cash, i suggest that you just go out and find an old computer you can install it on. I currently have linux installed on a p200 with 84 meg of ram. It works wonderfully in the command shell. and it cost me 100 bux to put it together. And i can use both of my machines at one time.

Regards,

Skull
Posted by: black^Pimp

Re: 2 os's on 1 hd - 09/26/02 07:46 PM

well i think you should consider your HDD space.
it's maybe a good idea to make a partiotion and run unix there. Or get another one man.

i think what you should wory about is the Installation, it usually makes problems.
Posted by: LivingDead

Re: 2 os's on 1 hd - 09/27/02 01:00 AM

ya i got a 100ghd and 3g ram
Posted by: black^Pimp

Re: 2 os's on 1 hd - 09/27/02 07:29 AM

than you have enough space, make a partition and run *nix in one of them, so you'll have to os's on 1 hd, definitely make a partition, you've got enough space.

But as i said before, what you really need to wory about is the installation if you are a newbie to *nix. Now let's not make a big deal out of this, but a lots of people have problems during installation, it all depends of your comp.

cya'