Your browser does not seem to support CSS. If images appear below, please disregard them.
toggle
April
S M T W T F S
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Sponsored Links
Latest Postings
Topic Options
Rate This Topic
#11196 - 02/14/04 06:28 AM Force Ring
Joined: Feb 2004
Posts: 2
Dilpo Offline
Junior Member
Dilpo Offline
Junior Member

Joined: Feb 2004
Posts: 2
USA
Anyone know the voltage of a ringing phone line and maybe a way to put that voltage on the target line?

Top
Sponsored Links
#11197 - 02/14/04 10:56 AM Re: Force Ring
Joined: Feb 2002
Posts: 7,194
Gremelin Offline
Community Owner
Gremelin Offline

Community Owner

Joined: Feb 2002
Posts: 7,194
Portland, OR; USA
If the line is in use (off the hook, their on a call, etc) you'll only be able to (well remotely) do an emergency breakthrough with their local operator; it's not that difficult to get around charges, just learn how to spoof your ANI.


Donate to UGN Security here.
UGN Security, Back of the Web, and VNC Web Services Owner
Top
#11198 - 02/20/04 05:13 AM Re: Force Ring
Joined: Oct 2002
Posts: 616
weeve Offline
UGN Super Poster
weeve Offline
UGN Super Poster

Joined: Oct 2002
Posts: 616
The Beach
Well some moded spike boxs/busy boxs/tap phreak devices keep the voltage up with a 9 volt. I was thought way back that lines were 9 volts, but their not. I don't know off the top of my head the correct volts/amperage but I'm sure it'll come to me...switches, and other devices have regulators. Also they have traps for high voltage, due...directly to instances like, and occuring from spikes/boxs. Aka surge supression, liek from lightning bolts, and PHEER:)

Digital lines normally have 50 volts I believe, and 190volts at a max amperage...I believe. But you have to be very specific on it. You used to be able to make a rotary phone on a mechanical connection ring by dialing yourself, and at about .5 seconds hanging up. Heh I know because I used to make my whole house ring to have fun. If you wanted to test your ringage, hookup a landline to a rj11 dual jack, and then a split rj11 line bare to your voltage expierement. Of
course I've never tried hooking up a rotary to a cabinet jack, then called a anac for the number, dial it, and hung up. While every line in the cab was looped. But...it could just cause every line on that cab to ring, and every person to pick up. Creating a "Hello" or "Can you Hear me Now", party line. But then some would say the voltage would drop to low if everyone picked up...well it's fairly well know that switches, and cabs have backup power(most).

Also they have a power limit. But the fact is, it's not been tested to my knowledge. Now the real question is on the first pickup would every line stop ringing, or what if one was ringing still while everyone was on? Would it create a busy tone? Of course each of these lines have a number, and they each go to a jack on a cab, that comes from a switch that redirects to that. What I wonder is what digital device today is used to keep track of all those redirects, or findings. Heh, the Technical aspect on telephony electronics is a changing amorphis so I'm not one to be up on everything, and no one knows everything. People just mostly know parts. If not they wouldn't learn once in a while. Or all the time.

My mind is a little distanct, since I'm multitasking, but I hope that helps, and that I'm close enough from memory.


"Beware the Jabberwock, my son!
The jaws that bite, the claws that catch!
Beware the Jubjub bird, and shun
The frumious Bandersnatch!"
Top
#11199 - 02/26/04 07:21 AM Re: Force Ring
Joined: Dec 2002
Posts: 7
Hexman Offline
Junior Member
Hexman Offline
Junior Member

Joined: Dec 2002
Posts: 7
Quote:
Originally posted by Dilpo:
Anyone know the voltage of a ringing phone line and maybe a way to put that voltage on the target line?
Around 9 volts when talking or dial tone and 50 to 55 volts only when ringing.

Most likely can only be done from the grid exchange or if you break into the line at some point between the gridx and the house... which most likely won't work if I was to take an edumicated guess.


_ _ ________________ _ _
The Hex
Top
#11200 - 02/26/04 07:48 AM Re: Force Ring
Joined: Feb 2002
Posts: 7,194
Gremelin Offline
Community Owner
Gremelin Offline

Community Owner

Joined: Feb 2002
Posts: 7,194
Portland, OR; USA
Hook a car battery up to their line, it yealds fun results...


Donate to UGN Security here.
UGN Security, Back of the Web, and VNC Web Services Owner
Top
#11201 - 04/30/04 03:53 PM Re: Force Ring
Joined: Apr 2004
Posts: 34
n0mel Offline
Junior Member
n0mel Offline
Junior Member

Joined: Apr 2004
Posts: 34
...
I'll have to try a car battery on my phone. I suspect it won't do anything since it's only 3v more than normal operating voltage. Maybe if they used crowbar or something for reverse voltage it would blow the diode...I'll have to try.

and, ring voltage is between 70 and 90v.
http://www.voicesaver.com/glossary/g_ringvolt.htm

Top

Member Spotlight
Gremelin

Gremelin
Portland, OR; USA
Posts: 7,194
Joined: February 2002
Show All Member Profiles 
Forum Statistics
Forums46
Topics45,509
Posts80,677
Members2,157
Most Online1,567
Apr 25th, 2010
Top Posters(All Time)
UGN Security 38,673
Gremelin 7,194
§intå× 3,255
SilentRage 1,273
Ice 1,146
pergesu 1,136
Infinite 1,041
jonconley 955
Girlie 908
unreal 860
Newest Members
Herbert_Sherbert, codemauve, Lillysdragon1984, Brewwit, boa
2157 Registered Users
Who's Online Now
0 registered members (), 2 guests and 1 spider.
Latest News