Your browser does not seem to support CSS. If images appear below, please disregard them.
It appears that you're running an Ad-Blocker. This site is monetized by Advertising and by User Donations; we ask that if you find this site helpful that you whitelist us in your Ad-Blocker, or make a Donation to help aid in operating costs.
Previous Thread
Next Thread
Print Thread
Rate This Thread
#30116 - 07/26/03 01:43 AM Video Card Problems  
Joined: Mar 2002
Posts: 574
Cold Sunn Offline
UGN GFX Whore
Cold Sunn  Offline
UGN GFX Whore

Joined: Mar 2002
Posts: 574
Likes: 1
us
Alright, the story: I buy an ATI Radeon 9800 Pro 256 Sapphire, expecting the absolute best because this card is so badass. I install it, and there seem to be no problems. The onboard video just says "Well, I'm not needed so later." and the Radeon takes over. Fine. Then, I try to do anything with 3d:

http://www.refreshart.net/hold/ati1.gif
http://www.refreshart.net/hold/ati2.gif
http://www.refreshart.net/hold/aticlose.gif
http://www.refreshart.net/hold/aticansuckmynuts.gif

The first two are screenshots of CS, sized down. The third is a crop of the full size. The last is a crop of Valve Hammer Editor.

I get worse problems in UT2K3 in the menus and such, but during gameplay I get those squares.

My computer isn't hot, it's a big case with a few fans going. Everything is fine unless it's 3D as far as I can tell.

It came with the newest drivers, which I reinstalled. I then got the newest pack of shit (same as what came with it) from the ATI website, but nothing changed.

Thanks for any help. A few friends have heard of problems like this, but of course, have no idea how to fix it.

ADDED:
There are problems watching video, The Matrix DVD for example. Green squares/dots show up on the screen pretty much everywhere that isn't red. They don't show up in screen captures and of course video does not show up with Print Screen.

I used the Driver Cleaner (http://www.driverheaven.com/cleaner) to remove ati/nvidia/nvidia chipset drivers. Then, I installed the ATI stuff I needed and installed the nvidia chipset drivers again so sound and all would work. It is still shitty.

I have removed the card from my computer and uninstalled the stuff, then it worked great (using the onboard video like before I even had this card). Then, I reinstalled it and it sucked again.

Sponsored Links
#30117 - 07/26/03 11:28 PM Re: Video Card Problems  
Joined: Mar 2002
Posts: 815
sinetific Offline
nobody
sinetific  Offline
nobody

Joined: Mar 2002
Posts: 815
Ann Arbor
I heard that it has problems with the driver because of some DVD playback feature, try to turn off Adaptive De-Interlacing. Besides that, you just have to wait for a new driver, ATI is aware and working one the issue.

next time post in electronics, ktnx.

#30118 - 07/27/03 11:43 AM Re: Video Card Problems  
Joined: Mar 2002
Posts: 1,041
Infinite Offline
UGN Elite Poster
Infinite  Offline
UGN Elite Poster

Joined: Mar 2002
Posts: 1,041
Canada eh
sin is right, the electronics forum is for hardware questions.

Moved.


Member Spotlight
Gremelin
Gremelin
Portland, OR; USA
Posts: 7,195
Joined: February 2002
Show All Member Profiles 
Forum Statistics
Forums45
Topics46,767
Posts81,937
Average Daily Posts10
Members2,159
Most Online1,567
Apr 25th, 2010
Latest Postings
Top Posters(All Time)
UGN Security 39,931
Gremelin 7,195
§intå× 3,255
SilentRage 1,273
Ice 1,146
pergesu 1,136
Infinite 1,041
jonconley 955
Girlie 908
unreal 860
Top Liked Users (All Time)
§intå× Likes: 1
Cold Sunn Likes: 1
Crime Likes: 1
Cyrez Likes: 1
Ghost Likes: 1
Gremelin Likes: 4
Ice Likes: 1
unreal Likes: 1
Top Liked Users (30 Days)
Powered by UBB.threads™ PHP Forum Software 7.6.0
(Snapshot build 20160902)