UGN Security Forums
My ProfileMember DirectoryLogin
Search our ForumsView our FAQView our Site Rules
View our CalendarView our Active TopicsGo to our Main Page

UGN Security Store
 

Network Sites UGN Security, The GoNix Initiative, Elite Web Gamers, Back of the Web, EveryDay Helper, VNC Web Design & Development
December
Su M Tu W Th F Sa
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Sponsored Links
Latest Postings
Latest Reviews
Topic Options
Rate This Topic
#29774 - 11/12/05 04:03 PM Building new system
HighLander Offline

*****

Registered: 03/07/02
Posts: 270
Loc: Canada
So building a new system anyone got any suggestions for the Motherboard, was looking at the

ASUS A8N-E MOTHERBOARD ATX S939 NFORCE4 ULTRA DDR PCI-E16 PCI-E4 2PCI-E1 3PCI SATA RAID GBLAN SOUND

but any suggestions would be greatly appreciated
_________________________
Unless you try something to which you have not already succeeded ~ Then you shall NEVER grow

Top
Sponsored Links
      
#29775 - 11/12/05 04:25 PM Re: Building new system
§intå× Offline


*****

Registered: 12/03/02
Posts: 3255
Loc: Maryland
fatal

http://www.tigerdirect.com/applications/SearchTools/...tal&image1.x=0&image1.y=0

It is easier and safe to over clock. It has a load of features. It is probably the best MB out there right now.
_________________________
My New site OpenEyes

Top
#29776 - 11/12/05 05:16 PM Re: Building new system
HighLander Offline

*****

Registered: 03/07/02
Posts: 270
Loc: Canada
Abit Fatal1ty AN8 SLI NVIDIA Socket 939 ATX Motherboard / Audio / PCI Express / Gigabit LAN / USB 2.0 & Firewire / Serial ATA / RAID

that is a nice MB and price ain't that bad either.

But a question about the processors, what would be better

Socket 939 2.4GHz w/ 2000MHz Bus Speed or
Socket 775 3.8GHz w/ 800MHz Bus Speed

I guess the question is what is better more GHz or higher bus speed
_________________________
Unless you try something to which you have not already succeeded ~ Then you shall NEVER grow

Top
#29777 - 11/12/05 07:48 PM Re: Building new system
Gremelin Offline

Community Owner
*****

Registered: 02/28/02
Posts: 7193
Loc: Portland, OR; USA
That mobo looks pretty decent for AMD64; myself I was looking at the A7N8X-X for an AMD32 for my DVR when I get money to work on it...
_________________________
Donate to UGN Security here.
UGN Security, Back of the Web, Elite Web Gamers & VNC Web Design Owner

Top
#29778 - 11/12/05 08:05 PM Re: Building new system
HighLander Offline

*****

Registered: 03/07/02
Posts: 270
Loc: Canada
The Fatal has a 2000MHz FSB though the A7N8X-X only has a 400 MHz FSB, im a bit out on my hardware knowledge is there a reason to get a AMD32 instead of the AMD64 ?

From what I was just reading (Source) The AMD64 FX is the better choice.
_________________________
Unless you try something to which you have not already succeeded ~ Then you shall NEVER grow

Top
#29779 - 11/12/05 08:15 PM Re: Building new system
Gremelin Offline

Community Owner
*****

Registered: 02/28/02
Posts: 7193
Loc: Portland, OR; USA
theres no real point in getting the AMD64 presantly, it'll be rare to find some 64bit applications for winblows; though there are some...
_________________________
Donate to UGN Security here.
UGN Security, Back of the Web, Elite Web Gamers & VNC Web Design Owner

Top
#29780 - 11/12/05 08:25 PM Re: Building new system
HighLander Offline

*****

Registered: 03/07/02
Posts: 270
Loc: Canada
Ok I see what you mean, but they will have some more uses for it eventualy, how about the FSB question, 2000MHz would defiently be better then 400 MHz correct ?

While in here, does anyone have any suggestions of where to get a good already modded case, I would like to buy a normal case and mod it myself but I just don't have the tools for that, been checking out case sites all over but can't seem to find one that interests me..
_________________________
Unless you try something to which you have not already succeeded ~ Then you shall NEVER grow

Top
#29781 - 11/12/05 08:43 PM Re: Building new system
Gremelin Offline

Community Owner
*****

Registered: 02/28/02
Posts: 7193
Loc: Portland, OR; USA
Cases, I have one of these that I gave Icey:
http://www.circotech.com/asxsualalcoc.html

They're beautiful...

As for the processor; your FSB has to match your ram, so if you're FSB is over 400 you have to use DDR2 ram; DDR400 you woulduse with a 400mhz FSB.

I know of no real uses for a 64bit system in a windows enviroment at moment, keep in mind that applications have to SUPPORT 64 bit processing in order to take advantage of it... Save your money, get a dual processor machine :x...
_________________________
Donate to UGN Security here.
UGN Security, Back of the Web, Elite Web Gamers & VNC Web Design Owner

Top
#29782 - 11/12/05 08:59 PM Re: Building new system
HighLander Offline

*****

Registered: 03/07/02
Posts: 270
Loc: Canada
Yeah they are nice cases, but not quite what im looking for im not really sure what I am looking for. I was thinking something like the

- Thermaltake Tsunami VA3000BWA Computer Case (Black) or the
- Aspire X-Cruiser Thermally Advantaged Case - Silver

http://www.xoxide.com/allcases.html

Thanx for the info on the FSB, maybe I will go with a dual processor just have to find a good dual processor MB
_________________________
Unless you try something to which you have not already succeeded ~ Then you shall NEVER grow

Top
#29783 - 11/13/05 03:08 AM Re: Building new system
Gremelin Offline

Community Owner
*****

Registered: 02/28/02
Posts: 7193
Loc: Portland, OR; USA
I needa get one of these for my PVR eventually:
http://www.newegg.com/product/product.asp?item=N82E16811112081
_________________________
Donate to UGN Security here.
UGN Security, Back of the Web, Elite Web Gamers & VNC Web Design Owner

Top
#29784 - 11/14/05 12:58 PM Re: Building new system
HighLander Offline

*****

Registered: 03/07/02
Posts: 270
Loc: Canada
From what you said up above Giz an FSB over 400 would use DDR200 and 400 would use DDR400, yet looking at the Fatal MB as linked from Sin it has a 2000MHz FSB yet supports DDR400 PC3200, sorry just a little confused, by what you said it should take DDR200 right, or did I just misunderstand you?
_________________________
Unless you try something to which you have not already succeeded ~ Then you shall NEVER grow

Top
#29785 - 11/14/05 03:55 PM Re: Building new system
Gremelin Offline

Community Owner
*****

Registered: 02/28/02
Posts: 7193
Loc: Portland, OR; USA
DDR400 (PC2100) will be for an AMD Athlon XP 3200 (I'm not sure where it starts, you have to look at the clock rate on the package); DDR2 (NOT DDR200; DDR and DDR2 are two TOTALLY differant TYPES of ram) is for newer (and most 64 bit) motherboards.

DDR ram is however backwards compatable, so you can buy DDR400 and just let the system select what you want..
_________________________
Donate to UGN Security here.
UGN Security, Back of the Web, Elite Web Gamers & VNC Web Design Owner

Top
#29786 - 11/14/05 05:57 PM Re: Building new system
HighLander Offline

*****

Registered: 03/07/02
Posts: 270
Loc: Canada
ah ok, I understand now thx
_________________________
Unless you try something to which you have not already succeeded ~ Then you shall NEVER grow

Top

Featured Member
Registered: 02/28/02
Posts: 7193
Forum Stats
2152 Members
46 Forums
36185 Topics
71355 Posts

Max Online: 1567 @ 04/25/10 05:20 AM
Top Posters
UGN Security 29346
Gremelin 7193
§intå× 3255
SilentRage 1273
Ice 1146
pergesu 1136
Infinite 1041
jonconley 955
Girlie 908
unreal 860
Newest Members
cdefgh368568, HushHush, golqm, Tim050, Gecko666
2151 Registered Users
Who's Online
0 registered (), 331 Guests and 319 Spiders online.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Latest News


Donate
  Get Firefox!
Get FireFox!